Dívky U17 obsazují příjemné páté místo v nadregionální lize kadetek

Dívky U17 obsazují příjemné páté místo v nadregionální lize kadetek

Kategorie: Články | 2023 | U17

Poslední utkání v sezóně 23/24 sehrála děvčata U17 toto úterý se Vsetínem ve Sportovní hale Na Lapači. Mnozí z vás mají Lapač spojen především se slavnou hokejovou vsetínskou érou, a i samotný zimní stadion byl co by kamenem dohodil od tělocvičny, kde jsme utkání sehráli my.

Nevím, jestli jste se někdo někdy zamyslel na tím, proč se to tam jmenuje Na Lapači, mohelnický trenérská štáb v průběhu první čtvrtiny určitě několikrát. Jestli je to po pověstné lapačce brankáře Romana Čechmánka, který lapal jeden puk za druhým nebo po basketbalových koších, které mají lapat každou střelu? Nebo je snad ve Vsetíně nějaký pozoruhodný lapač snů? Těžko říct.

Každopádně, po těch koších to asi nebude, protože ještě v sedmé minutě první čtvrtiny svítilo na tabuli skóre 4:3 pro domácí a my se jako papírový favorité neskutečně trápili. Jak to tak bývá, podvědomí zapracovalo, nervičky zabrnkaly na neviditelné strunky mozkových závitů a my se absolutně přizpůsobili hře soupeře s očekáváním, že se snad porazí sám.

V obraně jsme byli zbytečně odstoupení, v útoku jsme se nedokázali vypořádat se zónovou obranou a snažili se hlavou rozbít zeď. Na náš vkus až příliš pomalými krůčky a zvyšujícím se tempem a tlakem na míč jsme se stále více a více dostávali do hry. Místo toho, abychom na soupeřky vlétli a hned od první minuty ukázali, kdo je tady pánem.

Jak se říká, nakonec jsme utrpěli upracovanou docela vysokou a jednoznačnou výhru, ze které ale skoro ani nikdo neměl radost. Všichni jsme byli rádi, že je to za námi. Hezké okamžiky střídaly fatální chyby, které díky bohu pro nás nedokázal Vsetín potrestat. Trochu smutná kaňka nad jasným zápasem. Kdybychom se rozběhli a hráli trochu s chutí, mohli jsme dát kilo a nikdo by nemohl říct ani lapač.

Pozitiva: Zápas jsme nakonec urvali na morál, ale bylo to přemlouvání. Každá hráčka si dala body, a to je vždycky super. Trojková smršť - celkově osm trojek od čtyř střelců, taky dobry. Soutěž končíme s bilancí osmi výher a osmi porážek na pátém místě přesně ve středu tabulky. Což je s přihlédnutím k celkovému průběhu soutěže a všem okolnostem přijatelný a odpovídající výsledek.

Do konce června už nás čeká jen domácí turnaj, možná ještě nějaká ta venkovní akce a závěrečná a spadla klec. Pak už se můžeme těšit jen na letní přípravu ;-).

Vsetínský Basket vs BK Mohelnice 33:71 (4:11; 12:37; 23:57)

Body: Lávičková Adéla 31, Šafářová Anna 14, Kučerová Marie 8, Navrátilová Adéla 6, Veselá Karolína 6, Macháčková Barbora 4, Stárková Martina 2.

Šestky (13/25; 51 %): Navrátilová 3/6, Šafářová 4/6, Kučerová 2/6, Lávičková 4/7.

Trojky 8: Lávičková 3, Kučerová 2, Navrátilová 1, Šafářová 2.

Trenéři: Jan Macháček, Petr Kučera