Dívky U17 - ospalá neděle s Valmezem

Dívky U17 - ospalá neděle s Valmezem

Kategorie: Články | 2023 | U17

Dívky U17 po více jak měsíční přestávce sehrály v neděli 5. 11. své další domácí utkání v rámci Nadregionální ligy kadetek. Soupeřem nám byly baskeťačky z Valašského Meziříčí.

Početně nabytý kádr domácích hráček byl patřičně natěšený a v dobré náladě. Přece jenom zápas je svátek a k tomu ještě první listopadová neděle, prostě krása střídala nádheru.

Možná díky meteorickému roji Tauridy a polární záři, které vykazovali v těchto dnech na našem nočním nebi aktivitu, jsme měli hlavu až příliš v oblacích a hratelný zápas si nechali proklouznout mezi prsty.

Vstup do zápasu jsme neměli úplně špatný, ale hned od prvních minut nás trápila tragická efektivita v zakončení. Kolik šoupáků jsme nedali, o splašených nepřipravených střelách nemluvě. Je na zváženou, jestli hráčkám U17 nezakázat vstup na zápasy mužů, kde to také obvykle bývá hitparáda špatných rozhodnutí, zoufalých střel a nedůsledností. Po prvních minutách zápasu jsme se pomalu dostávali do tempa a naše hra se krůček po krůčku zlepšovala.

Už už jsme měli soupeřky na dostřel šesti bodů, když nám těsně před koncem poločasu odskočily opět na rozdíl 13 bodů (21:34). Poločasová porada v šatně proběhla, a však nepřinesla kýžené, tzn. klid do hlav a rukou, preciznější zakončení, a hlavně drajv a tlak v obraně. Stal se přesný opak. Soupeřky na nás po přestávce vlétly a šnůrou 0:21 rozhodly zápas (těch ztrát a blbostí, co jsme vymysleli).

V momentě, kdy bylo v podstatě hotovo a my začali točit sestavou, z nás nečekaně spadla nervozita. Začali jsme zase aspoň trochu hrát basket. Zlepšili jsme pohyb a tlak v obraně, půjčili jsme si rychle míč z ruky a začali dávat body. Díky tomu jsme poslední čtvrtinu vyhráli (18:11). Na celkový obrat v zápase jsme však neměli.

Možnost na nápravu budeme mít 11. 11. v Příboru.

BK Mohelnice – Basket Valmez 42:70 (8:18; 13:16; 3:25)

Body: Svobodová 9, Gürbüz 8, Lávičková 6, Žáková 5, Kučerová 5, Janíčková 4, Macháčková 3, Šípková 2, Šafářová, Veselá, Mekysková a Stárková bez bodu.

Šestky (6/18; 33,3 %): Svobodová 3/6, Kučerová 1/1, Lávičková 1/2, Žáková 1/2, Šípková 0/3, Janíčková 0/4.

Trojky (celkem 2): Lávičková 1, Macháčková 1.

Trenéři: Petr Kučera, Jan Macháček