Hoši U12 poprvé v roli favorita uspěli jen napůl

Hoši U12 poprvé v roli favorita uspěli jen napůl

Kategorie: Články | 2022 | U12

Nabuzeni první soutěžní výhrou ve Valmezu jsme chtěli posun v tabulce potvrdit dvěma výhrami s týmem BK Jeseník, který letos v soutěži ještě sladkost vítězství neokusil.

V prvním zápase to šlo víceméně podle plánu, přestože se nám moc nedařilo hrát kombinačně, jak jsme si proti tomuto soupeři představovali. Od začátku jsme vedli a zápas jsme výsledkově celkem přesvědčivě ovládli 42:29. Ani jsme si nevšimli, že jsme poslední čtvrtinu o koš prohráli.

Druhý zápas se do poloviny 2. čtvrtiny vyvíjel podobně. V té chvíli jsme vedli už o 11 bodů a zřejmě jsme si začali myslet, že to půjde samo a soupeř nám to bez většího odporu „nechá“. Ale ouha!

V poločase jsme vedli už jen o 4 body a před posední čtvrtinou dokonce o bod prohrávali! Přesto jsme věřili, že naše „první“ pětka, kterou obvykle v druhých zápasech posíláme do hry jako druhou, zápas v dramatické koncovce „pro diváky“ otočí na naši stranu. To jsme se ovšem zmýlili. Podcenili jsme soupeře a to, jakou sílu může mít touha po první výhře! Na soupeři bylo vidět, jak ho vidina prvního vítězství přirozeně namotivovala a jeho hráči nám nedali jediný míč či souboj zadarmo. V jednu chvíli bylo dokonce vidět na doskoku 4 hráče soupeře jak se „perou“ o míč mezi sebou a naše kluky do prostoru pod koš vůbec nepustili!

V koncovce zápasu jsme už i na naší trenérské lavičce sportovně přáli vítězství soupeři, jelikož si ho za předvedenou bojovnost a „srdíčko“ zasloužil. A také jsme měli v živé paměti jaké to je vyhrát první zápas :-). Takže tentokrát gratulace soupeři, ale do odvety se připravíme tak, abychom jim to oplatili!

Kromě soupeřova odhodlání se na výsledku zřejmě projevila i lepší fyzická připravenost jeho hráčů, dobře zvládnuté rozehrávky do brejků a na našich klucích možná i určitá nervozita před domácím publikem a očekávání výhry nad rivalem ze spodu tabulky. Naše osobní obrana nebyla tentokrát tak důsledná jako ve Valmezu, ale v porovnání se začátkem sezóny je posun znát. „První pětka“ dostala v prvním zápase od soupeře pouze jeden koš ze hry!

Na závěr pár postřehů ze statistik: první koš si zapsal Vojta Kunert, své první trestné hody střílel David Zendulka a oba proměnil a Vojta Slepička zaznamenal naši první „three-point play“, tedy koš s faulem a proměněným trestným hodem.

Speciální poděkování patří dětem z úspěšné taneční skupiny X - Treme Mohelnice, vedené Soňou Malinkovou, které před našimi zápasy předvedly několik svých povedených vystoupení a při utkání svým povzbuzováním vytvořili perfektní atmosféru. Doufáme, že s tímto souborem navážeme častější spolupráci.

Výsledky zápasů:

BK Mohelnice – BK Jeseník 42:29

Body v zápase: Vojtěch Slepička 12b, Jakub Moťka 10b, Ondřej Štěpán 6b, Tomáš Fuchs a Jakub Valášek 4b, Tomáš Nosek, Štěpán David a David Zendulka 2b, Franta Sedlačík, Jaroslav Rozsíval, Oskar Vaňák, Jakub Slepička, Matyáš Vaněk, Dang Toan Phan a Vojtěch Kunert bez bodu.

BK Mohelnice – BK Jeseník 37:43

Body v zápase: Tomáš Fuchs 12b, Jakub Moťka 10b, Vojtěch Slepička 7b, Ondřej Štěpán, Oskar Vaňák, Štěpán David a Vojtěch Kunert 2b, Tomáš Nosek, Jaroslav Rozsíval, Jakub Valášek, Jakub Slepička, Matyáš Vaněk, Dang Toan Phan a David Zendulka bez bodu.

Trenéři: Martin Moťka, Zdeněk Slepička