Muži - Prohra? Who cares. My jsme štramáci!

Muži - Prohra? Who cares. My jsme štramáci!

Kategorie: Články | 2023 | Muži

A je to zase tady…trojky, doskoky, rychlé breaky, assist, smeče! To všechno dokáže dnešní basketbal nabídnout a my se s mohelnickým repertoárem dovedností vydali na úvodní zápas sezóny do Lipníku tohle všecko předvést. Navíc do Lipníku, kde jsme se loňskou prohrou tak krásně harmonicky usadili na konečné osmé příčce ligy.

Možná předváděná hra byla následkem letní pauzy nebo jsme jen prostě nemehla, ale ze zápasu bylo vidět, že ve hře obou týmů nedošlo během prázdnin k žádným zásadním herním posunům, možná tak leda k promakané stagnaci. Lipník se nás snažil klasicky drtit svou fyzičkou a širokým kádrem, ale doprovázené slabší střelbou. My se je za to na oplátku snažili chůzí uspat, a to za doprovodu galapředstavení neproměněných tutovek jako bysme soutěžili o komika zápasu. Už jen poločasový výsledek 33:21 napovídá, o jakou přestřelku asi šlo a fanoušci byli zralí na Fantozziho energiťák (kokain & efedrin & heroin), aby vůbec udrželi víčka.

Upřímně musíme uznat, že moc šancí na otočení zápasu jsme neměli. Ono taky co bysme po dvou týdnech tréninku chtěli. Ale i přes celkovou prohru 64:46 si ze zápasu nějaká pozitiva stejně vzít umíme. Za prvé návrat Machyho do sestavy, který se po víc jak roční pauze zase s námi prohání po palubovce. Ještě furt to není ten Machy, který s úsměvem tam rozdá koňára, opodál zas vrazí loket do ledvin. Ale nějaké to zatažení za dres už proběhlo, a to jsou hezké přísliby. Dalším plusem je návrat do sestavy Lumíra Šikla, který se po cca 18 leté pauze hned vrhl do prvního zápasu a 2 body nastartoval comeback. Dík za skauting patří Zdenovi Lebronovi, který Lumíra do Mohel vytrejdoval až z farmy v Norsku. Určitě největší přínos do zápasu ale přinesly mladé pušky Robiňo Petřivalský a Honza Zapletal. Sice už jako kmenoví hráči Prostějova nám semtam hostováním vypomůžou a je hezké vidět, že si pamatují, kde se basketbalově vylíhli. V zápase šlo poznat, že ostych šel stranou a herně se zvedají, když společně nastříleli 4 z 5 našich trojek a k tomu byl Robiňo se 12 body naším nejlepším střelcem.

A ještě jedno pozitivum na závěr. Z fotky jste si doufám všimli, že jsme do sezóny vstoupili v nových dresech a warm-up trikách! Štramáci, že? Taky proto jsme se fotili už před zápasem, ať hlavně vypadáme. Klasické pozápasové foto nepřicházelo vůbec v úvahu, protože někteří z nás jsou po finální siréně i zpocení, a tudíž menší fešáci.

Závěrečnou módní zmínku berte současně jako pozvánku na první domácí zápas 28. 9. ve 20h proti Postřelmovu, kde si tu fashion kolekci budete moct sami prohlídnout a třeba i sáhnout. Bar a catering je samozřejmost a my se už tentokrát pokusíme ty dresy propotit.

BK Lipník - BK Mohelnice 64:46 (18:10, 33:21, 62:35)

Body: Petřivalský 12, Hauser 10, Drlík 7, Zapletal 6, Hopjan 4, Mikulášek 4, Šikl 2, Macháček 1, Olbert 0.

Trojky 5: Petřivalský 2, Zapletal 2, Hauser 1.

Šestky 17/9: Hauser 3/3, Petřivalský 4/2, Drlík 6/3, Macháček 2/1, Mikulášek 2/0.

Sííí ya pod bezednými koši

Trenér a kapitán FanThomas