Muži sehráli dvojzápas s Valmezem

Muži sehráli dvojzápas s Valmezem

Kategorie: Články | 2021 | Muži

Zápasy s Valmezem slibovaly zajímavý a krvelačný souboj ze dna tabulky. Ve čvtrtek to bylo v dohrávaném utkání u nás a v pátek pak již ve standardním termínu ve Valmezu.

Na čtvrteční zápas jsme se sešli v obstojném počtu a sestavě. Ze základní smečky chyběl Petr Miketa a Ivoš Faltus, kterému neznámý bacil dovolil místo pohybu na palubovce jen krátké sprinty mezi koupelnou a záchodem. Doufáme, že tímto dobře potrénoval na úterní zápas proti Olomouci.

Ostatní borci se zdáli být OK a připraveni rvát se o výsledek. Valmez nám však dělal nevzyklé problémy v zónové obraně, kde totálně ucpal prostor pod košem, který tvrdě hájil před domácímí nájezdníky. Každý koš tak znamenal urputný boj o pozice a volnou střelu. Oběcně se odehrál tvrdý zápas, řezalo se to na obou stranách. Celkem bylo odpískáno přes čtyřicet faulů. Nervózní utkání, které psychycky neunesl a o divadelní výstup obohatil hráč hostí s číslem děvět Vyroubal Radek, jsme nakonec dotáhli do vítězného konce 72:68 (17:18; 36:36; 58:53).

Body v zápase: Mikulášek Radek 22, Hauser Tomáš 19, Friedl Robert 14, Kopp Lukáš 9, Oliva Roman 7, Drlík Martin 1, Macháček Jan a Ambrož Zdeněk bez bodu.

Šestky celkem (15/28; 54 %): Oliva 2/7, Frield 1/2, Mikulášek 10/12, Hauser 0/1, Drlík 1/4, Kopp 1/2.

Trojky (celkem 5): Oliva 1, Friedl 1, Hauser 3.

 

V pátek to byl stejný soupeř, ale docela jiný zápas. Polovina čtvrteční sestavy se omluvila nebo vymluvila, zkrátka začalo se to na poslední chvíli lepit a obvolávat, abychom se vůbec sešli alespoň v šesti. Zjistili jsme, že je obrovský problém odehrát dva zápasy ve dvou dnech. Několika hráčům se ozvalo zdraví, druhým zase manželky. Pro jiné je to do Valmezu daleko a hrají jen doma a tak dále.

Zkrátka od první minuty jsme v zápase ztráceli a museli dohánět až průběžné dvacetibodové manko. Opět se hrálo hodně fyzicky a na tělo. Benevolence rozhodčích a pavouci v píšťalkách popustili uzdu tvrdé podkošové obraně, kde lítala jedna sekera za druhou. I když výsledná prohra 65:53 (20:8; 39:21; 54:45) nevypadá tak hrozivě, zápasem jsme se spíše protrápili.

Body v zápase: Kopp Lukáš 22, Horneš Jan 16, Drlík Martin 8, Hauser Tomáš 4, Macháček Jan 3, Slepička Zdeněk bez bodu.

Šestky celkem (9/13; 69 %): Horněš 4/4, Hause 4/6, Drlík 0/2, Kopp 1/1.

Trojky (celkem 6): Horněš 2, Macháček 1, Kopp 3.

 

Trenér Tomáš Hauser