Nejde to, nejde to a nejde to

Nejde to, nejde to a nejde to

Kategorie: Články | 2022 | U15

Děvčata kategorie U15 o víkendu sehrála dvě domácí utkání se soupeři z dolních příček tabulky Renocar Podolí a KP Brno. Zejména na holky z Podolí jsme si brousili zuby a vyhlíželi naději na první letošní výhru. Nástup do utkání jsme měli výborný. Rychle jsme vedli 7:0 a vše vypadalo růžově. Pak se ale soupeřky po dlouhé cestě probraly, zařadily dvojku a od té doby to s námi šlo už jenom z kopce. Zapomněli jsme na veškeré pokyny a domluvu z předzápasových tréninků a začali sekat jednu fatální chybu za druhou. Naše hra se sesypala, jako domeček z karet a bylo po zápase.

Druhý den už jsme neměli ani ten dobrý nástup do utkání. Ačkoliv jsme soupeřky herně alespoň zpočátku přehrávali, tak vinou opravdu hloupých ztrát jsme dostávali velice jednoduché koše. Naopak v útoku to bylo jedno velké trápení bez pohybu a kloudné přihrávky. Navzdory všem poradám, timeoutům a tréninkům jsme nebyli schopni založit ani postupný útok, ani se rozběhnout do brejku. Soupeřky si naopak důslednou agresivní obranou a rychlými efektivními útoky pohodlně došly pro vítězství.

Děkujeme fanouškům, kteří nás i přes nevalné výkony podporují a holkám přišli bez ohledu na skóre fandit. Zdá se, že hůř už být nemůže. Nezbývá nám, než se odrazit ode dna, i na tom málu najít pozitiva a na těch začít od základů stavět. Za čtrnáct dnů se na domácí půdě utkáme se dvěma nejlepšími týmy naší skupiny (Prostějov a Žabiny) a to bude jiné kafe.

BK Mohelnice – Renocar Podolí 39:77 (12:12; 19:32; 39:55)

Body v zápase: Rudolfová Taťána 20, Kučerová Marie 7, Lávičková Adéla 6, Gürbüz Helena 4, Nosková Amálie 2, Šafářová Anna, Macháčková Barbora, Jořenková Eliška, Mekysková Eva, Veselá Karolína, Stárková Martina bez bodu.

Šestky celkem (13/27; 48 %): Šafářová 0/2, Gürbüz 2/2, Nosková 2/6, Kučerová 5/8, Lávičková 2/4, Rudolfová 2/5.

BK Mohelnice – KP Brno 42:93 (8:27; 19:42; 30:69)

Body v zápase: Nosková Amálie 11, Šafářová Anna 6, Gürbüz Helena 6, Lávičková Adéla 6, Rudolfová Taťána 6, Kučerová Marie 5, Jořenková Eliška 2, Macháčková Barbora, Mekysková Eva, Veselá Karolína a Stárková Martina bez bodu.

Šestky celkem (11/18; 61 %): Nosková 5/6, Kučerová 1/2, Lávičková 3/4, Rudolfová 2/6.

Trojky: Lávičková 1.

Trenér Petr Kučera