U10 mix

U10 mix

Kategorie: Články | 2019 | U10

V sobotu 18. 1. jsme s družstvem nejmladších basketbalistů vyjeli k prvnímu soutěžnímu dvojzápasu kategorie U10 v roce 2020. Kvůli velké marodce jsme do Zlína vyrazili pouze v deseti hráčích, kteří ale předvedli neskutečně bojovný výkon. Oba zápasy jsme sice s družstvem Zlína B prohráli, rozdíl ve skóre byl však minimální a výkony obou družstev na hřišti vyrovnané. V obou zápasech nám soupeř dal hned v prvních čtyřech minutách pět - respektive čtyři koše, které určovaly konečné výsledky.

První zápas jsme prohráli 23:36, druhý 27:35. V druhém zápase jsme v poločase vedli 21:17, po třetí čtvrtině byl stav vyrovnaný 26:26. Škoda poslední čtvrtiny, kdy už jsme nedokázali trefit koš a získat alespoň jednu výhru. Byla by to zasloužená odměna, která by dětem udělala radost. Takhle jsme museli unést porážku, utřít slzičky a slíbit si, že budeme příště bojovat dál.

Všem, co hráli, patří velké uznání. Tomovi a Mikymu za bojovnost v obraně a nastřílené koše, Emče a Štěpovi za vynikající bránění, Simče za vstřelené koše, Adélce za rychlé protiútoky, Aničce, Honzíkovi, Elišce a Bibi za skvělé zapojení se do hry mezi ty starší. Všechny bylo na hřišti vidět a nikdo nevypustil jediný souboj o míč. Věřím, že příště to bude i s tou zaslouženou výhrou.

Body: Nejedlá 13, Fuchs 12, Kárová 11, Kučová 5, Omasta 5, Kučerová 4, David, Hamplová, Kuča, Ševčíková.