U13 Dívky - Urputný boj s lídrem

U13 Dívky - Urputný boj s lídrem

Kategorie: Články | 2023 | U13

Tří týdny utekly jako voda a opět jsme se vrátili na palubovku k soutěžnímu zápasu. Tentokrát nás čekal lídr soutěže ze Zlína, který v této sezóně neokusil hořkost porážky.

Již při rozcvičení bylo jasné, že nás čeká velký boj s velmi kvalitním soupeřem. Bohužel nás opět limitovaly nemoci a my nemohli použít tradiční zbraně Ráchel a Simču. Se kterými jsme počítali pro různé varianty při utkání.

Nevíme proč, ale ihned po zahájení zápasu byl vidět obrovský respekt našeho týmu k lídrovi soutěže a jak vždy naše první pětka dokáže vyvinout tlak na míč a nutit soupeře k chybám, tak se stal pravý opak. Chybovali jsme v rozehře, kazili přihrávky a když už jsme byli v zakončení, tak i to nás zradilo. První čtvrtina nakonec dopadla 3:20.

Dle první čtvrtiny jsme se obávali, aby se ze zápasu nestala exhibice soupeře. Naštěstí již máme v týmu holky co mají ledacos za sebou, tak je propastný výsledek nesrazil a celou čtvrtinu se hrál vyrovnaný basket a k našemu milému překvapení byla snaha hrát nový systém, který trenérský tým naordinoval během herní pauzy. Výsledný result druhé čtvrtiny 12:10 pro BK Mohelnice.

Tento výsledek, jako by ukázal první pětce, že to i proti prvnímu týmu jde. Do hry jakoby nastoupila jiná děvčata, najednou byla zpět kombinace, důsledná obrana, náběhy a chladnokrevné zakončení. Najednou soupeř tahal za kratší konec a kdyby nebylo několika zbrklých zakončení, tak by se schylovalo k dramatu. Po obrovském zlepšení první pětky se výsledek zastavil na krásných 16:11 pro naše barvy.

Do poslední čtvrtiny jsme vstupovali, že jdeme zkusit nemožné a výsledek otočit. Všichni do zápasu dávali všechno, jak my tak soupeř a hrál se opravdu rychlý basket se zakončením na obou stranách. Útok jednoznačně převyšoval obranu. V této fázi zápasu se ukazovala velice dobrá fyzická připravenost obou družstev, protože ani jeden tým nebyl schopný soupeře zlomit. Zde se ukázal faktor nemocí a omezených možností střídání, protože pokud by bylo možné rychle točit unavené hráčky, tak při tomto tempu, by se dal zápas otočit. Čtvrtá čtvrtina dopadla 18:15.

Po odpískání konce utkání a pohledu na celkový výsledek 49:56 nás opravdu mrzela první čtvrtina, protože zbývající tři jsme dokázali vyhrát!

Střelci: 18 Kárová, 8 Přichystalová K., 6 Nejezchlebová, Králová, 4 Přichystalová T., 2 Ranglová, Langová, Dudková, 1 Ševčíková, bez bodu Kunertová, Kučová, Hetflajšová, Svobodová

Po předvedeném výkonu v prvním zápase jsme do druhé etapy dne vstupovali s mírným optimismem a myšlenkou, ať to dopadne, jak to dopadne, jdeme hrát náš basket a předvést to nejlepší. Od prvních minut bylo jasné, že se bude jednat o velice vyrovnané utkání a kdo zvládne lépe zakončovat a střílet trestné body, tak vyhraje. Bohužel se miska vah začala přiklánět k týmu soupeře, protože jsme se jednoznačně zlepšili, ale soupeř byl pořád o malý kousek lepší a nepodařilo se nám jej přehrávat jako v prvním zápase. Ne že by jsme tahali za kratší konec, ale opět se projevila naše nervozita, nekoncentrovanost při zakončení, co nás provází od začátku sezóny. Velice se nadřeme na každý koš a v každém zápase jsme x-krát sami pod košem a zklame nás zakončení a následně při celkovém součtu tyto body chybí.

Výsledky čtvrtin 7:13, 5:8, 11:11, 7:8 s celkovým skóre 30:40

Kde jsme se extrémně zlepšili, tak jsou trestné hody z patnácti hodů jsme dali deset což je 67% v minulých zápasech jen 44%, tak jde vidět, že střelecké tréninky nesou ovoce.

Gratulujeme soupeři, k zaslouženému vítězství.

Jde vidět, že naše cesta je správná a po shlédnutí videa záznamu zápasu, víme, na co se zaměřit v Příboru a v kvalifikaci o MČR vše prodáme!

Střelci: 10 Kárová, 8 Králová, 4 Ranglová, 3 Přichystalová, 2 Nejezchlebová, Kučová, 1 Kunertová, bez bodu Hetflajšová, Langrová, Svobodová, Ševčíková, Dudková, Přichystalová K.

Trenéři: Martin Ševčík, Petr Dudek