Vánoční den basketu 2022

Vánoční den basketu 2022

Kategorie: Články | 2022 | Ostatní

Poslední basketbalovou akcí letošního kalendářního roku byl již tradiční, za podpory města pořádaný, Vánoční den basketu pro basketbalisty i veřejnost, který proběhl 17. prosince na hale ZŠ Mlýnské. Od ranních hodin bylo v tělocvičně i přilehlých prostorách rušno.

Nejprve si zahráli své přátelské utkání s přípravkou z Hranic naši nejmenší (děti ročníku narození 2013 a mladší). Pro některé z nich to byl vůbec první zápas v životě. Děti všem fanouškům, rodičům a prarodičům mohly hlavně ukázat, co všechno už z basketbalu umí. Zápas se vydařil a naši nejmenší jej vyhráli 24:12.

Po přípravce odehráli svůj zápas kluci kategorie U12 s kluky z BCM Olomouc. Družstvo oslabené nemocemi a úrazy čítalo pouhých osm statečných zdravých kluků, proto jim v přátelském utkání vypomohly holky. Zápas byl velice pěkný, kluci ukázali od začátku roku velké zlepšení ve hře a kombinaci dopředu. Obrovská pochvala jim i trenérům. Kluci zápas vyhráli 55:18.

Další v pořadí se na palubovce předvedly holky kategorie U12 proti děvčatům z TBS Přerov. Naše holky nastoupily v téměř kompletní sestavě patnácti hráček a zápas proti šikovným a poměrně rychlým soupeřkám vyhráli 45:20.

Holky U15 nastoupily rovněž proti soupeřkám z TBS Přerov. Obě družstva potrápila marodka, holky se sešly v osmi na jedné i druhé straně. Přesto, že našim holkám chyběla řada opor, kvalitu zápasu to nepoznamenalo. Nebýt prvních pěti minut první čtvrtiny, kdy soupeřky vedly už rozdílem deseti bodů, hrál by se vyrovnaný a atraktivní zápas s nejistým výsledkem až do konce. Koše padaly srovnatelně na jedné i druhé straně. Konečné skóre bylo 70:60 pro Přerov.

Pak už se na palubovce prostřídali současní í bývalí hráči Mohelnice, každý, kdo měl chuť a odvahu obléknout dres, dostal možnost. Zápas mužů a posléze veteránů byl pěknou tečkou za celým sportovním dnem. Po celou dobu fungovalo v tělocvičně občerstvení a mezi hráči i fanoušky a návštěvníky panovala dobrá nálada a předvánoční atmosféra.

Všem zúčastněným děkujeme za pomoc a podporu mohelnického basketu. Fotografům (Milan Štěpán, Jirka Vlákno Ferbínek, Hana Ševčíková a další) za moc krásné fotky (viz naše foto galerie). A hlavně všem přejeme hezké svátky a hodně zdraví v roce 2023.

Tým BK Mohelnice